В ОДЕСЬКІЙ ОДА ОБГОВОРИЛИ З ПРЕДСТАВНИКАМИ ТОРГОВЕЛЬНИХ МЕРЕЖ ОБЛАСТІ ПИТАННЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ НА ТЕРИТОРІЇ РЕГІОНУ

Сьогодні заступники голови Одеської обласної державної адміністрації Костянтин Гой та Олег Муратова провели робочу нараду з представниками торговельних мереж регіону, на якій обговорили аспекти забезпечення продовольчої безпеки та цінової стабільності на території Одеської області.

«Нам необхідно відпрацювати єдине правильне рішення для всіх. Населення повинно мати повноцінний доступ до основної групи продовольчих товарів» – зазначив заступник голови Одеської ОДА Костянтин Гой.

В свою чергу, виконуючий обов’язки начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Володимир Гіска, поінформував про низку змін до законодавчих актів, які регулюють діяльність торговельних мереж, а також про необхідность дотримання вимог постанови Кабміну від 30 грудня 2021 р. №1432, зокрема, введення максимальної роздрібної націнки на хліб житньо-пшеничний та батон на рівні «не більше 10% від оптово-відпускної ціни з урахуванням рекламних, маркетингових, логістичних послуг, послуг з підготовки, обробки, упаковки, інших послуг, пов’язаних з реалізацією кінцевого споживача».

Олег Муратов наголосив, що соціальний хліб повинен бути в кожному магазині, у людини має бути право вибору. Окрім того, зауважив, що продукція регіональних виробників масових сортів хліба має бути на полицях всіх торговельних мереж, які функціонують на території регіону.

«Ми маємо працювати на благо жителів регіону, підтримуючи регіональних виробників»,  – зазначив заступник голови Одеської ОДА Олег Муратов.

В результаті робочої зустрічі, учасникам надано відповідні доручення та визначено спільні шляхи вирішення існуючих проблем продовольчої безпеки на території регіону.